Konkurrencens forløb

Den Danske Strygerkonkurrence afholdes i København og Aarhus fra 24. til 29. april 2020. Konkurrencen har tre runder, de to første er indledende, og den tredje er afsluttende finalekoncert, hvor de fire finalister akkompagneres af Aarhus Symfoniorkester i Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus onsdag den 29. april 2020. Alle tre runder er offentlige.  
 
Forløb: 
 

  • 1. runde: 24. og 25. april på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København: Solo og med klaver

  • 2. runde: 26. og 27. april i Kammermusiksalen, DJM, Musikhuset Aarhus: Solo og med klaver

  • 3. runde: 29. april i Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus med Aarhus Symfoniorkester: Finalekoncert og prisoverrækkelse. 

 
Der forventes 20 deltagere i første runde, som bliver udvalgt til deltagelse i konkurrencen på baggrund af indsendte lydfiler. En ekstern præjury bestående af tre af landets førende koncertmestre/solostrygere udvælger medio februar konkurrencedeltagerne via såkaldt blindtest, alene på baggrund af de indsendte optagelser. Deltagernes rækkefølge i alle tre runder afgøres ved lodtrækning. Maksimalt ti deltagere vil få adgang til anden runde og  fire deltagere vil få adgang til finalekoncerten.

Alle runder vil blive optaget med billede og lyd og livestreamet på konkurrencens hjemmeside, ligesom finalekoncerten vil blive transmitteret af DR P2.  
 

 

1. runde

1. runde foregår i Ny Sal på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium,

Rosenørns Allè 22, 1970 Frederiksberg C

 

2. runde

2. runde  foregår på Det Jyske Musikkonservatorium, Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allè, 8000 Aarhus C

Den Danske Strygerkonkurrence

Etabl. 2001